Vår historie

Norrøna Salg AS ble etablert av Oskar Johansen i 1994 og holder til i Mjøndalen utenfor Drammen. Oskar har arbeidet med stearinlys siden 1973, og har dermed lang erfaring fra bransjen. Norrøna Salg har siden oppstart hatt fokus på høykvalitetslys som oppfyller de strengeste krav til lukt, soting og forurensning.

Vår hovedleverandør er ASP-HOLMBLAD A/S som har produsert lys siden 1777 og er Danmarks eldste lysprodusent. ASP-HOLMBLAD har gjennom systematiske tester utviklet en lyskvalitet med optimale brennegenskaper basert på 100% stearin. De har blant annet fått støtte fra The Innovation Fund til et prosjekt sammen med Århus og Lund Universiteter for å analysere partikkelutslipp fra stearinlys for å kunne minimere disse. ASP-HOLMBLAD har siden 1907 vært Kongelig Hofleverandør til Det Kongelige Danske Hof, og logoen med kongekronen og det levende lys gjenspeiler kvalitet gjennom mange år.

Toralf Bjørshol overtok Norrøna Salg AS i juli 2018.  Oskar Johansen har nå pensjonert seg, men vil fortsatt ha en viktig rådgivende funksjon i bedriften.

I tillegg til å ha et stort utvalg stearinlys til bedriftsmarkedet, utvider vi nå driften til også å gjelde privatmarkedet, samt at gløde- og LED-lyspærer er tatt inn i sortimentet.

Dette er oss

Toralf_3 (2)

Toralf Bjørshol
Eier og Daglig leder
+47 913 72 191

Oskar Johansen  Gründer og tidligere eier  Rådgiver

Oskar Johansen
Gründer og tidligere eier
Rådgiver

Ann (2)

Ann Reidun
Sannes Knutsen
Økonomi og regnskap